Miresevini Rrjetin e Bizneseve Shqiptare në Zvicër

FETAXID AG

Ngjarjet e fundit

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër

Viteve të fundit në Diasporë, e sidomos në Zvicër janë themeluar shumë kompani të fuqishme nga afaristë shqiptarë. Sukseset dhe arritjet e kompanive dhe bizneseve shqiptare janë evidente dhe për mburrje. Por, unifikimi dhe fuqizimi në një shoqatë të përbashkët ishte i domosdoshëm, qoftë për vetë kompanitë apo edhe për komunitetin shqiptarë në Zvicër. Diaspora shqiptare gjithmonë ka pasur veprimtarë dhe ideatorë të projekteve të mëdha në të mirë të kombit. Në Zvicër për herë të parë shqiptarët ngritën dhe themeluan edhe një institucion të rëndësishëm, një urë mes bizneseve në diasporë dhe vendlindjes . Në vitin 2012, Skender Thaçi si ideator i projektit për themelimin e Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër bashkërisht me Naser Mustafën, të ndihmuar dhe përkrahur edhe nga Nazmi Jakurti filluan punën, bën përgatitjet një vjeçare dhe unifikuan bizneset shqiptare në Diasporë. Me datë 9 Mars të vitit 2013 në kryeqytetin e Zvicrës në Bernë u vendosen themelet dhe u krijua Rrejti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër, ku themelua edhe kryesia e RRBSHZ-së. Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër si një ide fisnike me interes kombëtar, shërbeu edhe si model nga Ministria e Diasporës së Republikës së Kosovës ku më pas në të gjitha vendet botës ku veprojnë shqiptarët u krijuan Rrjete të Bizneseve Shqiptare. Falë interesit, vullnetit dhe përkushtimit të Ministrisë së Diasporës së Kosovës dhe gatishmërisë reciproke të Rrjetit të Bizneseve Shqiptare, në dhjetor të vitit 2014 u themelua edhe Unioni Global i Bizneseve të Diasporës Shqiptare, ku u zgjodh edhe kryesia e këtij Unioni. RRBSHZ shërben si organizatë ombrellë e gjithë bizneseve të shqiptarëve në Zvicër.
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër shared Bekim Brestovci's post.1 week ago
Shumë suksese UB-punë të mbarë miku im z. Nazmi Vica, z. Bekim Brestovci & Co. Shumë Faleminderit për ftesë.

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër ndihet i privilegjuar dhe i nderuar për ftesën tuaj edhe pse me një delegacion modest në krye të së cilit kishim Kryetarin z. Qamil Isufin & Co, prapë se prapë mendojmë se bashkëpunimi ynë në D A CH në përgjithësi duhet në një far forme të konkretizohet me një lloj fuzionomi apo binjaksohet.

Ne si RRBSH në Zvicër ju dëshirojmë punë të mbarë për takimin e radhës, jeni një shembull shumë i mirë, se si duhet të veproj organizata jonë, për të realizuar dhe plotësuar kërkesat që dalin nga anëtarët si dhe në përgjithësi kërkesat dhe obligimet kombëtare.

Me Respekt
BA
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër shared Bekim Brestovci's post.2 weeks ago
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër shared Kalaja Albatros Prizren's post.2 weeks ago
ING. Rexhep Gashi

RRBSH në Zvicër, ndihem krenarë që kemi një shkenctarë në mesin tonë!

1.Justia Patents https://patents.justia.com/inventor/rexhep-gashi

ING. Rexhep Gashi u lind me 5 shtator 1970 në Drenoc të Rahovecit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, Gjimnazin në Rahovec. Studimet Univerzitare të inxhinierisë i kreu në Univrzitetin e Lausannes dhe u diplomua si Ing. Dipl. i Maqinerisë. Pastaj vazhdon studimet Master në EPFL të Lozanës, ku edhe është autor i tezës: "Torrefaction de la Biomasse". Poashtu ka bërë një Master në menaxhment të biznesit Ex-MBA në EPFL-HEC Lausanne. Ka bërë studime të ndryshme në Universitetin e Pekinit dhe Univerzitetin e Shangait (China), përmes Europe International Business School.

Ka këto patentime (zbulime):

3 patenta - Europe,

3 patenta - France,

4 Patenta të nivelit boteror PCT

Rexhep Gashi ështe gjithashtu autor (konstruktor) i shumë prototipeve, siç jan veturat me hidrogjen-Oksigjen (Fuil cell), hybride, motorizimi elektrik për vetura, direksioni elektrik për vetura etj.

Për botime shkencore dhe patentime, shikoni në www.google.com (shënoni: Rexhep Gashi Patent).

Ka punuar 13 vite në Michelin Recherche et Developpement (reparti i hulumtimeve dhe zhvillimit). Aktualisht është përgjegjës në departementin Mekanik (Head of Mecanical Department) të Belenos Clean Power LTD, Swatch groupe në Zvicër. Rexhep Gashi është gjithashtu President i shoqatës Albanian Engineering, Shoqatë e cila mbledhë të gjithë Inxhinjerët dhe Arkitektët shqiptarë në Zvicërr.
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Kalaja Albatros
Mirmëngjesi Kosovë, musafir Rexhep Gashi, për nje Kosovë të paster dhe me energji djellore❤️🇽🇰❤️
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër shared Welcome to Kosovo's video.2 weeks ago
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Welcome to Kosovo
Kosova në sytë e vizitorëve! Jason Billam ka vizituar Kosovën dhe ju ftoj ta ndiqni vlogun e tij të bërë në Prishtinë. Kosovo in the eyes of tourists by Jason Billam Travel
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër shared World Bank Kosovo's post.2 weeks ago
World Bank Kosova
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër
Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër updated their profile picture.2 weeks ago

Ngjarjet e fundit

Forumi Ekonomik i Prodhuesve Shqiptarë dhe AlbExpo 2017

April 24, 2017 Me 21 prill në Pejë u mbajt Forumi Ekonomik i Prodhuesve Shqiptarë dhe AlbExpo 2017. Në kët forum u takuan shumë prodhues shqiptarë nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonija. Në forumi...

Written by:

April 24, 2017 / Comments (0)

Kuvendi i 2-të zgjedhor i RRBSHZ-së

April 15, 2017 Kuvendi i 2-të zgjedhor i RRBSHZ-së i zhvillojë punimet më 26 mars 2017, në Schlieren ZH, Goldschlägiplatz 2, 8052 prej orës 14:00. RRBSHZ ka mbajtur Kuvendin e 2-të zgjedhor për...

Written by:

April 15, 2017 / Comments (0)

Vendosin bashkëpunim Rrjeti i Biznesve Shqiptare në Zvicër dhe Unioni i Bizneseve Shqiptare në Gjermani

February 6, 2016 Dyseldorf, me 6 shkurt 2016 Një delegacion nga Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicër i kryesuar nga kryetari Naser Mustafa, Sekretari i Përgjithshëm, Skender Thaqi dhe anëtari i...

Written by:

February 6, 2016 / Comments (0)

Më shumë

Vizioni, Misioni e Strategjia në Rrjetin e Bizneseve Shqiptare në Zvicër

 • Vizioni

  RRBSHZ synon të mbajë kursin e një organizate gjithëpërfshirëse e urëlidhëse në mes bizneseve të shqiptarëve në Zvicër, atyre vendore e më gjerë.

 • Misioni

  Misioni i RRBSHZ është të ndihmon zhvillimin e gjithëmbarshëm ekonomik në vendet amë, njëkohësisht të rritë performancën e rentabilitetin e secilës firmë shqiptare brenda ose jashte vendit.  Nxitë interesin e jashtëm për investime në vendet Amë duke garantuar transparencën, ligjshmërinë dhe llogaridhënien e të bërit biznes.

 • Strategjia

  Të punoj ngushtë me Unionin e bizneseve të diasporës.

  Të bashkëpunoj me organizata/ firma relevante brenda e jashtë vendit.

  Të organizoj takime B2B me homologët/ bizneset brenda e jashtë vendit.

  Të nxitë, promovoj trajnimin e afaristëve të ri nga vendet amë në diasporë.

  Të ndërtoj një program, mekanizëm për “brain gain” nga diaspora.

  Të punoj ngushtë me institucionet vendore në krijimin e politikave favorizuese për investitorë.

  Të lansoj një program praktik për të rinjët nga vendet amë në Zvicër dhe anasjelltas.

  Të përgatis një program për kredi, projektide dobiprurëse nga diaspora për investime.

Ngjarjet e ardhëshme

No events found.

Go Back to Event Listing

Angazhohuni në RRBSHZ
Merrni pjesë në eventet, ngjarjet dhe aktivitetet që ju interesojnë

Regjistrohu
Free WordPress Themes, Free Android Games